Digitaal reserveren roeimateriaal

(26 augustus 2019, Vincent Zimmerman)

Sinds april van dit jaar reserveren we onze roeiboten via MijnRoeienZeil. Samen met de roeicommissaris hebben we recent het gebruik geëvalueerd. Inmiddels zijn ook al wat aanpassingen gedaan. In zijn algemeenheid loopt het gebruik goed. Op zondagochtend doen zich nog wel eens kleine problemen voor, zoals dat een door ploeg A afgeschreven boot door ploeg B is meegenomen (zonder af te schrijven). Dat is niet OK.

Een belangrijke reden om digitaal reserveren in te voeren is om leden beter inzicht te geven in het gebruik en beschikbaarheid van de boten. Nu is er de mogelijkheid om boten al een dag tevoren (het gladde materiaal twee dagen tevoren) te kunnen afschrijven. Zo kun je regelen dat je nooit misgrijpt op een boot en dat je altijd een boot hebt als je naar de vereniging komt.

Uit de statistieken over de afgelopen maanden is inmiddels gebleken dat er maar weinig opvolgend gebruik is van C boten (dus ploeg A roeit in een boot tot 10 uur en ploeg B neemt om 10 uur deze boot over), behalve op zaterdagochtend voor een enkele boot en zondagochtend. Het lijkt dus dat het gebruik van het materiaal wat beter over de dag verdeeld wordt. Dit was ook precies een van de verwachte en gehoopte uitkomsten van het digitaal afschrijven.

Verder blijkt dat het ongedaan maken van een reservering en het melden van schades soms onduidelijk is.

  • Het verwijderen van een gemaakte reservering gaat als volgt. In de linker bovenhoek van de planner is een knop ‘Mijn Reserveringen’, als je die kiest kom je in overzicht van de op jouw naam staande reserveringen. Bij de reserveringen die je nog ongedaan kunt maken staat een knopje met een kruisje. Druk hier op en de reservering is verdwenen. Het verwijderen van een gemaakte reservering kan tot zelfs 30 minuten na het aanvangstijdstip van je reservering.
  • Het melden van schades gaat via MijnRoeienzeil en de planner. Hoe sneller en nauwkeuriger een schade wordt gemeld, hoe sneller de klussenploeg er mee aan de gang kan.

We hebben ook de veelgestelde vragen (FAQ) aangepast. Klik hier FAQ (pdf) of op deze link (website).

In de nieuwsbrief van oktober zullen we het reserveren van de ergometers toelichten. De ergometers worden in de winter zeer intensief gebruikt en dit betekent dat er duidelijke regels nodig zijn om gebruik te optimaliseren. Het systeem gaat daarbij helpen.

Bij vragen over het reserveringssysteem, neem gerust contact op met de commissie:
beheer.reserveringssysteem@roeienzeil.nl

No comments yet.

Geef een reactie