Laura en Femke 1e bij United 4

(15 september 2019, Jet Woudstra)

Vorig weekend (7 en 8 september) bij de United 4 wedstrijden in Workum zijn Laura van den Acker en Femke van den Berg naar een 1e plaats in de RS Feva gezeild! In een weekend met mooie Hollandse luchten behaalden zij slechts 8 punten over 8 wedstrijden. De nummer 2 had 25 punten en nummer 3 28 punten.

De zaterdag begon met heel weinig wind, maar wel een stevige golfslag. Laura en Femke zeilden meteen een eentje. De tweede wedstrijd lukte dit weer en haalden zij zelfs bijna het voorliggende Splash veld in. De derde wedstrijd trok de wind aan en kwam er af en toe een buitje over. De start was iets minder, maar de meiden wisten op elke slag een plekje te winnen en kwamen opnieuw als eerste over de streep. De laatste wedstrijd werd opnieuw een inhaalrace. Nummer 1 lag te ver voor, maar een tweede plaats wisten ze er nog wel uit te slepen.

Zondag was het regenachtig met best wat wind. Femke en Laura begonnen weer goed en wisten 3 keer naar een eerste plek te varen. De laatste wedstrijd van zondag, lekker in het zonnetje, werd het vóór de wind nog heel spannend: bijna wisten ze de nummer 1 in te halen. Dit lukt net niet, zodat er nog een tweede plek bij kwam. Op naar de prijsuitreiking!

Persverslag: https://www.united4sailing.org/goed-starten-is-key-op-de-united-4-sailing-in-workum/

No comments yet.

Geef een antwoord