Laura en Femke Nederlands Kampioen RS Feva 2019

(23 september 2019, Dirk van den Acker)

Op 21 en 22 september is het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) RS Feva verzeild bij Watersportvereniging Braassemermeer met een mooi resultaat voor Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’. Bemanning Femke van den Berg en stuurvrouw Laura van den Acker lieten de 33 concurrenten met slechts 15 punten uit negen wedstrijden ruim achter zich.

Na een lang seizoen zeilen, waarin het team onder andere deelnam aan het Engels kampioenschap in Wales en de wereldkampioenschappen in Italië, startten Laura en Femke sterk met een eerste plaats in de eerste wedstrijd. Vrij harde wind, die tot overmaat van ramp ook nog een paar keer de verkeerde kant op draaide, resulteerde in een plaats 6, gevolgd door een tweetje en 2 vierde plaatsen. Overall sloten de meiden van de RZVG de eerste pittige zeildag af als tweede met drie punten achterstand op de nummer 1.

Een overbrugbaar verschil zoals zou blijken. Op zondag was de wind iets minder hard en wat stabieler. Laura en Femke: ‘Het was echt ons windje’. Met een strakke serie van 4 overwinningen waren de meiden niet te kloppen voor de eindoverwinning.

Onze trotse zeilcommissaris Willem van der Meij overhandigde Laura en Femke bij de huldiging op de club een bos bloemen.

Femke en Laura varen in de 6486 SimCenter

No comments yet.

Geef een reactie