Lentemarathon 19 maart 2022

Op zaterdag 19 maart a.s. vindt de primeur plaats van de Iris LenteMarathon. Een prestatietocht van 51 km over prachtige wateren en smalle slootjes in de Bollenstreek en door Leiden. Het is een afwisselende tocht. De tocht kan geroeid worden in een C2x+ en C4x+. De roeivereniging in Lisse organiseert deze tocht voor het eerst; het aantal boten dat mee gaat doen zal daardoor beperkt blijven.

De uitdagende route voert langs de weidse Kagerplassen, door boerensloten met lage bruggetjes en brede vaarten naar Leiden. Daarna verder via Warmond en het Norremeer naar de bollenvelden en langs de Keukenhof. Wie weet staan er al bolgewassen in bloei. Het laatste stuk brengt je weer via de brede Ringvaart terug naar Lisse. Daar staat een heerlijk Indisch buffet voor je klaar.

Omdat we dit weekend niet kunnen beschikken over een botenwagen gaan we in eerste instantie bij Roeivereniging Iris proberen om boten huren. We vertrekken ‘s morgens vroeg (ca 6.15 u) en verwachten aan het begin van de avond weer terug in Reeuwijk te zijn.

Voor het roeien van een marathon is het nodig om over een goede conditie en stuurmanskunst te beschikken. Daarnaast wordt je gevraagd om mee te werken aan de organisatie en vooraf gezamenlijk te trainen. De kosten voor de inschrijving zijn € 15,- /pp, de maaltijd kost € 15,-, het huren van de boot ca € 5/pp en er zijn wat bijkomende kosten voor vervoer, drankjes en materiaal.

Je kunt je tot 30 januari a.s. aanmelden via https://www.roeienzeil.nl/inschrijven-3-0/. Met het oog op het aantal beschikbare boten geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Deze tocht gaat een mooie aftrap van het marathonseizoen worden!

(18 januari 2022, An van Veen)

No comments yet.

Geef een reactie