Goudse WinterMijl / ergometer kampioenschappen

(3 december 2018, Organisatie Goudse Wintermijl)

Wie kan zich straks de Winterkampioen Ergometer noemen? In navolging van afgelopen jaar, wordt ook in 2019 de Goudse WinterMijl georganiseerd. Op zaterdag 19 januari 2019 zullen we vanaf 10.00 uur starten met de ergometerwedstrijd over 1609 meter.

Voor de compo-roeiers (en andere geïnteresseerden die het aandurven) wordt er gestreden over de Goudse mijl afstand van 1609 meter.
Er is een heren- en damesveld en beide velden kennen een categorie onder 45 jaar en 45 jaar of ouder (peildatum 19 januari).

Voor de recreanten en de jeugd wordt gestreden over 500 meter.

Naast prijzen per categorie, zullen we het 1609 meter klassement ook opmaken op basis van verrekenfactoren (geslacht, gewicht en leeftijd) (zie hiervoor http://www.vierzonder.nl/ergolftgewmvcalc.html).

Er zullen 8-10 ergometers in de sociëteit worden geplaatst, zodat er geroeid kan worden met uitzicht op de plassen en onder fanatieke aanmoedigingen van een grote schare toeschouwers.

Een spectaculair nummer dat ook dit jaar weer wordt uitgeschreven is de ergo-estafette. Dit is een estafette over 2000 meter, waarbij een team van 4 roeiers (bestaande uit minimaal 2 vrouwen) gezamenlijk op een ergometer de 2000 meter aflegt. Het team dat de minste tijd nodig heeft om 2000 meter te volbrengen is de winnaar. Het loont de moeite om het wisselen vooraf goed te oefenen. Stel zelf je team samen en schrijf je snel in!

Deelname is gratis. We vragen je wel om je nu alvast aan te melden, wacht dus niet tot na de kerst. Je kunt je online aanmelden of op de inschrijflijst bij de vereniging.

No comments yet.

Geef een reactie