Rotte Roei competitie bij De Maas in Rotterdam

Gedurende de wintermaanden, vanaf oktober tot en met maart, organiseert de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas’ te Rotterdam de jaarlijkse Rotte Roei Competitie (RRC). Op 18 december j.l. hebben het damesteam Fier, het herenteam Repechage en twee skiffeurs aan deze competitie meegedaan.

We reden met de botenwagen naar een locatie op de Rottekade, waar we de boten in het water konden leggen. Het was koud en een beetje mistig. Gelukkig stond er weinig wind en was het droog. De start van de wedstrijd was op de Rottemeren bij de Eendrachtsmolen. Het traject van 5 kilometer  voerde ons over de Rottemeren en de kronkelige Rotte tot aan de finish vlak voor de scherpe bocht. We hebben heerlijk geroeid.

Daarna roeiden we op ons gemak weer naar het beginpunt terug. Om 12.30 uur waren we terug in Reeuwijk, waar we onder het genot van koffie en thee de dag gezamenlijk afsloten. Het was leuk om mee te doen!

(20 december 2021, Judith van Schieveen)

Geïnspireerd?

De volgende datum is 29 januari 2022. De competitie is open voor alle roeiboten (inclusief C materiaal). De deelnemers kunnen ontzettend hard roeien, komen net kijken en alles wat er tussen zit. Aanmelden voor Goudse ploegen bij ronalddenboogert@gmail.com. Het is voor skiffeurs wel handig om uit een omgeslagen boot te kunnen klimmen. Er slaat wel eens iemand om.

Dank is groot aan de organisatie van de Maas, Hans Nielen (contact met de Maas), Gwen  (vastleggen van materiaal, Annemiek (auto met trekhaak).

No comments yet.

Geef een reactie