Lingebokaal 2021

Op zaterdag 13 november j.l. zijn 2 botenwagens met 9 boten richting Leerdam vertrokken om de Lingebokaal te roeien. Deze mooie 6 km achtervolgingsrace over het prachtige riviertje de Linge is populair onder de Goudse comporoeiers. Helaas moesten onze Femme Fatales door zieken op het laatste moment nog afzeggen.

In een veld van 153 deelnemende ploegen werd in het totaal klassement Volantis 29e, Les Animaux 50e en Squadra wist een 69e plaats te behalen. Volantis haalde in het eigen veld (DV4D veld) wél de 1ste plaats! De medailles bleven uit, maar het mooie resultaat is goed voor een streepje op de boot.

Voor de dames van Squadra was het een mooie achtervolgingsrace op de Volantis dames. Na iedere scherp genomen bocht, volgens Nancy valt er hier wel een winst van 500 meter te behalen, dachten wij op onze zusters van de RZVG in te lopen. Deze gedachte alleen al gaf de Squadra dames vleugels. Alleen na de finish bleek de stuurvrouw een ander team met wit shirt voor Volantis te hebben aangezien…

Slipstream en Vet8 gaven aan ook een lekkere wedstrijd geroeid te hebben. Ook onze skiffeurs Ronald en Anne waren van de partij. Bij Repechage roeide Joost zijn allerlaatste wedstrijd en ook bij de Mix 2x van Saar en Joris was het voor Saar haar allerlaatste wedstijd voor de RZVG.

Het was een prachtig geslaagde roeidag en we kijken uit naar de volgende wedstrijd.

(19 november 2021, Caroline Schakel)

Foto genomen door Ben Deiman

No comments yet.

Geef een reactie