Vanaf 24 november verplicht 1,5 meter afstand houden

Per 24 november heeft het demissionaire kabinet een nieuwe coronamaatregel aangekondigd. Dit betreft de verplichte 1,5 meter regel.

Voor onze vereniging gelden nu de volgende maatregelen:

Bij sporten op binnensportlocaties is er voor publiek en sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist. Voor de buitensport geldt dat niet.

1,5 meter afstand

Het is verplicht om op het terrein 1,5 meter afstand te houden. Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar. Bewoners van 1 adres hoeven geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

De 1,5 meter afstand geldt niet voor het in- en uitbrengen van de boten en het sporten zelf.

Terras en sociëteit

Op ons terras en in de sociëteit is een coronatoegangsbewijs verplicht. Hier geldt dan niet het houden van 1,5 meter afstand.

We verzoeken een ieder van 18 jaar en ouder die het terras en/of de sociëteit betreedt de QR code te laten scannen bij een barmedewerker.

Een vaste zitplaats is verplicht.

Vanaf 20.00 uur zijn de bar en keuken dicht.

Ergometerruimte

Bij gebruik van de ergometerruimte is een coronatoegangsbewijs verplicht voor sporters en coaches vanaf 18 jaar. Hier geldt niet het houden van 1,5 meter afstand.

We verzoeken de teamcaptains (of zijn/haar vervanger) van de roeiploegen die op de avonden in de verschillende blokken zijn ingedeeld, het coronatoegangsbewijs te scannen van alle sporters in dat blok.

Basisregels

Verder denken we er aan de bekende basisregels op te volgen: handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD.

We adviseren om na het sporten de handles van de roeiriemen en de ergometers schoon te maken met de vloeistof uit de gele emmers.

(24 november 2021, Bestuur)

No comments yet.

Geef een antwoord