Lisa Bruijnincx pakt Nederlandse titel èn Nederlands record!

(9 december 2018, Toine Vergroesen)

“Speedy Donderbal did it again”
De 17-jarige Lisa Bruijnincx heeft op 8 december j.l. in Amsterdam op zeer overtuigende wijze het Nederlands Kampioenschap Indoor Roeien (NKIR) voor meisjes tot en met 18 jaar gewonnen. En passant verbeterde ze het 5 jaar oude Nederlandse Record van Laila Youssifou. De nieuwe toptijd over 2000 m is 6:54.9; ga er maar aan staan!

Was het een herhaling van een jaar geleden, toen Lisa het Nederlandse Record voor meisjes tot en met 16 jaar op overtuigende wijze verbrak? Niet echt, of beter, echt niet. Dit record stond een stuk scherper en de omstandigheden in de hal waren verre van optimaal. Het was er behoorlijk benauwd.

Het moest dit keer echt uit haar teennagels komen, maar het is haar gelukt. In de laatste meters wist ze een virtuele achterstand van 6 meter op het record om te buigen in een voorsprong van 1 meter (0.2 seconde). Ze had zichzelf daarbij zo gesloopt, dat ze na afloop niet meer zelfstandig van haar ergometer kon opstaan en ook bij het lopen moest worden ondersteund.

Om haar prestatie in het juiste perspectief te zetten: de nummer twee die ook een topprestatie neerzette, eindigde op ruim 15 seconden achterstand en de winnares van de Britse Nationale Kampioenschappen, die toevallig op dezelfde dag werden gehouden, was zelfs bijna 17 seconden minder snel!

 

No comments yet.

Geef een reactie