Wedstrijdjeugd sluit roei-jaar 2018 in stijl af

(15 december 2018, André Beerthuizen)

Op 8 december j.l. konden we nog een keertje juichen voor Lisa, een prachtige afsluiting van een uiterst succesvol jaar. Of…zouden de jonkies een week later nog voor een verrassing kunnen zorgen op het L-KIR bij roeivereniging De Laak?

Het antwoord op die vraag werd gegeven door Coco. In het meisjes-16-veld zette zij over 500 meter een vierde tijd neer in de 1e heat (PR 1.55,5), weliswaar op gepaste afstand van de nummer 1, maar kort achter nummers 2 en 3. Coco zag zelf nog wel ruimte voor verbetering van de laatste 100 meter, dus werd het strijdplan voor de 2e heat opgemaakt. Dat plan pakte goed uit! De nummers 3 en 2 werden achterhaald en bovendien scherpte Coco haar PR nogmaals dusdanig aan, dat ook de winnares van heat 1 haar tanden erop stuk beet; BLIK voor Coco!

Voordat de handen op elkaar gingen voor Coco was het echter Paola van Meel die ’s ochtends als eerste haar PR verbeterde (1.05,3 over 250 meter), een prachtige prestatie! Even later trapte Sjoerd Schouten eveneens een PR over 250 meter (1.00,8), de tweede binnenkomer. De ochtend kon niet meer stuk toen Nienke Elderenbosch, nog maar pas toegetreden tot de wedstrijdjeugd, debuteerde door haar kersverse PR (neergezet tijdens trainingen) te verbeteren tot 2.00,1. Tja, wat kan je dan nog doen als je Cas Dirksen heet en je drie voorgangers trappen een PR? Dan trap je zelf ook maar een PR (1.42,9 over 500 meter)…lekker ochtendje, zo vonden ook alle meegereisde opa’s, oma’s, broertjes en zusjes.
Paola, Nienke en Cas wisten ’s middags hun eerdere prestatie net niet te verbeteren, maar Sjoerd (1.00,2) en Coco (1.53,8) lukte dit wel, prima prestaties van alle vijf roeiers!

Coco zorgde nog voor de kers op de taart door met drie meisjes van DDS de estafette over 2 km te winnen. Dankzij de geheime Goudse wisseltruc (volle bak rammen en na elke 14 halen wisselen) finishten Coco en haar gelegenheids-roeimaatjes met een enorme voorsprong.

Hiermee werd roei-jaar 2018 in stijl afgesloten. Het begon met winst op de Ergohead en het eindigde dus met winst op de L-KIR. Tussen deze twee momenten regende het blikken in binnen- en buitenland en dat ook nog eens in alle boottypen (oké, niet overdrijven; er was geen blik in de 2+).

Daarmee gaat 2018 nu al de Goudse roeiboeken in als een onvergetelijk jaar.

Coco met haar blik

No comments yet.

Geef een reactie