Lisa Bruijnincx roeit naar brons in WK-finale !

(12 augustus 2018, Toine Vergroesen)

Op de Wereld Kampioenschappen Roeien voor junioren in Racice (Tsjechië) heeft Lisa Bruijnincx in de meisjes dubbelvier vandaag brons gewonnen! Samen met Susan Temming (Tromp), Fien van Westreenen (Willem III) en Femke Paulis (Salland) werd rond half een in de finale tegen Zwitserland, Duitsland, Tsjechië, Groot Brittannië en Canada een bronzen medaille behaald. Zwitserland won voor Duitsland, maar Europees Kampioen Tsjechië werd met 0.07 sec naar de vierde plaats verwezen.

Na alle festiviteiten en plichtplegingen, waaronder doping controle, nam Lisa even de tijd voor een kort interview:

Brons. Geweldig. Top prestatie. Je leek het na de finish niet te geloven?
Lisa: Nee, het was heel gek. Ik durfde tijdens de eindsprint niet te kijken waar we lagen. Toen we waren gefinished had ik geen idee of we nou derde of vierde waren en niemand riep iets. Toen uiteindelijk de Nederlanders op de tribune begonnen te juichen, was de ontlading enorm.

Je gaf vooraf aan dat je je “gecontroleerd naar de tering zou roeien”. Is dat gelukt?
Lisa: Hahah ja dat is zeker gelukt. Ik moet zeggen dat het in de eindsprint verre van gecontroleerd was, maar naar de tering was ik zeker!

Jullie tijd was nog sneller dan gisteren. Jullie zijn de enige ploeg die dat gelukt is. Zelfs de winnaar was iets minder snel. Hoe cool is dat?
Ja super gaaf! Gisteren waren we al de snelste JW4x die Nederland ooit heeft gehad èn zaten we onder het oude wereldrecord, maar er was wel hele harde wind mee. Dat we het nu met veel minder wind mee weer hebben geflikt is gewoon heel gaaf.

Laatste vraag: Wat ga je nu doen?
Onwijs genieten van de vakantie en even bijkomen van alle inspanning! Ik kijk nu al uit naar later dan half 7 opstaan!

No comments yet.

Geef een reactie