Lisa Bruijnincx roeit zich naar WK-finale !

(11 augustus 2018, Toine Vergroesen)

Op de Wereld Kampioenschappen Roeien voor junioren in Racice (Tsjechië) heeft Lisa Bruijnincx zich vandaag in de meisjes dubbelvier overtuigend geplaatst voor de finale. Samen met Susan Temming (Tromp), Fien van Westreenen (Willem III) en Femke Paulis (Salland) werd kort na twaalf uur in de halve finale tegen Tsjechië, Canada, Denemarken, Rusland en Nieuw Zeeland een knappe tweede plaats behaald. Alleen Europees Kampioen Tsjechië wist de Nederlandse ploeg een krappe lengte voor te blijven. Canada, dat als derde ploeg de finale bereikte, lag op meer dan drie lengtes achterstand.

Na afloop wederom een kort interview met Lisa:

De finale halen was vooraf het doel. Ben je nu tevreden?
Lisa: Ik ben zeker tevreden met wat we tot nu toe hebben bereikt. A-finale was echter doel 1 en nu we daar in liggen willen we natuurlijk meer. Zeker omdat we zo dicht bij de Tsjechen, de favorieten, zijn geëindigd in deze halve finale.

Het zag er wel heel makkelijk uit. Was het dat ook?
Lisa: We konden deze harde wind technisch goed aan, maar het was wel zwaar. De eerste duizend konden we ons ritme nog niet helemaal vinden, maar daarna werd het wel makkelijker.

De andere halve finale ging wat harder. Hebben jullie nog wat in reserve voor de finale morgen?
Lisa: Deze race was al weer een stuk beter dan die van donderdag, maar nog steeds zijn er verbeterpunten. We verliezen bijvoorbeeld nog wat te veel in de start op de tegenstand. Morgen gaan we alles op alles zetten om de race van ons leven te varen.

Wil je nog iets anders kwijt aan het thuisfront?
Lisa: Bedankt voor alle interesse en voor het succes wensen.

De finale is zondag om 12:27, live te volgen op www.worldrowing.com.

No comments yet.

Geef een antwoord