Lisa Bruijnincx via heat winst naar halve finale op WK roeien

(9 augustus 2018, Toine Vergroesen)

Op de Wereld Kampioenschappen Roeien voor junioren in Racice (Tjsechië) heeft Lisa Bruijnincx zich in de meisjes dubbelvier geplaatst voor de halve finales!

Samen met Susan Temming (Tromp), Fien van Westreenen (Willem III) en Femke Paulis (Salland) werd vanochtend de heat tegen Italië, Nieuw Zeeland, Rusland, Noorwegen en Japan overtuigend gewonnen. Daarmee ontlopen ze de herkansingen op vrijdag en gaat hun toernooi zaterdag verder met de halve finales. Dan zal de tegenstand een stuk zwaarder zijn.

Na afloop had Lisa nog adem genoeg voor een kort interview:

Hoe ging het?
Lisa: Wel goed. Was vooral tevreden dat we heel erg ons eigen plan konden varen en niet paniekerig gingen roeien. Is nog wel ruimte voor verbetering, maar dat is alleen maar goed. Anders zou dit het zijn.

Wat was het plan?
Lisa: Hard starten, aanhaken en er langs op de 1000 m.

Was je zenuwachtig?
Lisa: Ja zeker. Maar het inroeien ging lekker en we zaten samen lekker in de boot, dus ik kon de zenuwen redelijk van me af zetten bij de start

Laatste vraag: wat zijn je verwachtingen voor de halve finale?
Lisa: We hadden nu de vierde tijd. Natuurlijk weten we niet hoe diep de andere ploegen zijn gegaan, maar wij kunnen zelf ook nog beter dan dit. We gaan daar een nog mooiere race neerzetten dan vandaag en dan zien we of het genoeg was voor de A-finale

De halve finales zijn zaterdag om 12:08 en 12:15, live te volgen op www.worldrowing.com.

No comments yet.

Geef een antwoord