Lisa op trainingskamp met het Olympisch Team

(25 februari 2019, Toine Vergroesen)

Sevilla, 16-22 februari 2019

Op uitnodiging van de bondscoach zijn de talentvolle junioren roeisters Lisa Bruijnincx (Roei- en Zeilvereniging  ‘Gouda’) en Fien van Westreenen (Willem III) een week op trainingskamp geweest in Sevilla, samen met nagenoeg de complete Olympische dames selectie. In deze inspirerende setting is onder subtropische omstandigheden de basis gelegd voor een dubbeltwee die als doel heeft om over een klein half jaar goud te halen op het WK junioren in Tokio.

Lisa en Fien waren een half jaar geleden de motor van de dubbelvier die brons haalde op het WK junioren. Beide andere roeisters uit die bronzen boot hebben inmiddels de senioren leeftijd (19) bereikt. Omdat er in Nederland geselecteerd wordt op basis van skiff en ergometer prestaties was het er nog niet van gekomen met deze twee roeisters serieus in de dubbeltwee te trainen om de potentie van deze boot goed in te kunnen schatten. De uitnodiging van de bondscoach werd daarom met beide handen aangegrepen.

Beide jonge dames boekten een appartement in Sevilla. Daar moesten ze zelf alles regelen, wat de team building alleen maar bevorderde. Om #MeToo geen voedingsbodem te geven, boekten de coaches (twee oude mannen) een hotel aan de andere kant van het centrum. Op gehuurde fietsen werd dagelijks de paar km naar de roeibaan overbrugd. De coaching gebeurde voornamelijk vanaf de fiets en een enkele keer vanuit een bootje om video opnames te maken.

We hebben een geweldige week gehad. De kleine verschillen in roeitechniek bleken zeer wel overkomelijk, de coaches waren er samen snel uit en aan het eind van de week hadden we alle vier het gevoel dat deze twee enorm veel potentie heeft. Dat bleek ook wel tijdens een afsluitende spar sessie tegen twee senioren-ploegen over 2 keer 2km. De lichte dubbeltwee (een Olympisch Kampioen van Rio 2016 en de zilveren-medaillewinnares van het NK skiff 2018) en de zware dubbeltwee (5e op de WK 2018) werd twee keer uitstekend partij geboden.

Al met al een geweldige week, waarin naast intensief trainen ook voldoende ruimte was voor studie (beide dames doen dit jaar eindexamen) en ontspanning.

No comments yet.

Geef een reactie