Uitnodiging Hart van Hollandmarathon

(15 februari 2019, An van Veen)

Op zaterdag 20 april a.s. organiseert Roeivereniging Viking in Utrecht de ‘HART van HOLLAND’ tocht. Deze tocht kan als estafettetocht gevaren worden; teams mogen elkaar afwisselen.

Het is mooie tocht van 95 km door het weidse Groene Hart. Je maakt twee keer, onder begeleiding van Rijkswaterstaat, een oversteek over het Amsterdam Rijnkanaal en passeert sluizen. De tocht loopt via Utrecht (Zuilen) – Breukelen – Woerdense Verlaat – Uithoorn – Abcoude Nieuwersluis – Utrecht (Zuilen). De prestatietocht zelf is ongeveer 75 km lang. Er is vooraf een oproeitraject van 8,5 km dwars door Utrecht en eenzelfde uitroeitraject van 8,5 km.

Dus als je zin hebt in avontuur, de schoonheid van het Groene Hart wilt ontdekken en teamspirit wilt proeven is dit een prachtige marathon. Je kunt je aanmelden via de website. Voor degenen die de Elfstedentocht gaan doen is dit ook een mooie gelegenheid om je ervaring met marathon-roeien op te bouwen.

De totale kosten bedragen ongeveer € 45 à € 50,- per persoon. Dit is inclusief diner, inschrijving, botenwagen en vervoerkosten.

Voor deze tocht is alleen de kleine botenwagen beschikbaar, zodat we op dit moment met zekerheid 2 C2’s kunnen vervoeren ( = 12 roeiers). Aanvullende opties zijn nu nog onzeker. Het is dus nog niet duidelijk hoeveel personen er maximaal mee kunnen doen.

Op dinsdag 26 februari a.s. om 20.45 uur wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd over deze tocht. Je kunt je tot en met 4 maart via de website opgeven voor deze tocht. Vanaf dat moment zullen de teams ingedeeld worden. Het is een mooie, maar ook stevige tocht, dus een goede conditie is vereist. Daarnaast is het nodig dat de teams op elkaar ingespeeld zijn. Daarom moet er getraind worden voor deze tocht. We zullen dat met elkaar op 26 februari bespreken. Als je nog vragen hebt kan je ons bereiken via marathonroeien@roeienzeil.nl.

Het is een prachtige tocht. We zien er naar uit!

No comments yet.

Geef een reactie