Wereldrecord voor Lisa Bruijnincx!!!

(14 februari 2019, Toine Vergroesen)

Lisa Bruijnincx (17) roeit een wereldrecord op de ergometer voor meisjes tot en met 18 jaar. Ze verbetert het oude record op de 1 minuut met maar liefst 4 meter en komt tot 339 meter. Een unieke prestatie in de Goudse roeigeschiedenis!

Op 12 februari j.l. staat een rustige ergometertraining op het programma. Weet je wat, laten we in het kader van de KNRB profieltesten op de roei-ergometer aan het begin van de training een keer de 1 minuut test doen: 5 minuten warming up en 5 minuten wedstrijdvoorbereiding en dan 1 minuut maximaal knallen.

Als richtpunt kreeg Lisa mee dat een gemiddelde snelheid van 1:30 per 500m een afstand oplevert van 333 meter, een kleine 10 meter meer dan haar PR en slechts 2 meter minder dan het wereldrecord voor meisjes tot en met 18 jaar. Niet dat dat haalbaar zou zijn, maar meer als indicatie…
Na een felle start, waarin ze de snelheid liet oplopen tot 1:22 per 500m, ging ze over naar een relatief rustige baanhaal waarin de snelheid rond de 1:30 bleef. De laatste 20 sec voerde ze het tempo op naar ruim boven de 50 halen per minuut en ging de snelheid weer omhoog, om te eindigen met een score van 339 m: NIEUW WERELDRECORD!!

Een dag nadat ze deze prestatie met “Authentication code” toestuurt aan Concept 2, krijgt ze een certificaat toegestuurd met formele bevestiging van haar wereldrecord (zie bijgevoegde foto).

No comments yet.

Geef een antwoord