Maandelijkse plassentocht voor kielbootzeilers

(24 april 2017, Antoinette Lenselink, Chris Stoffer)

Onze kielbootzeilers komen maar weinig van de ’s-Gravenbroekse Plas af. Daar willen wij verandering in gaan brengen. Niet meer alleen een plassentocht tijdens de zeilinstructieweek, maar gewoon iedere maand en wel op de volgende data:

Zondag 14 mei
Zondag 4 juni
Zondag 9 juli
Zondag 20 augustus
Zondag 10 september
Zondag 8 oktober

Klik op één van bovenstaande data om je voor die dag in te schrijven. Graag per dag apart inschrijven.

Vanaf komende maand willen wij iedere maand een rondje maken over de Reeuwijkse Plassen. De bedoeling is om te verzamelen op de sociëteit om 10.30 uur. Bij een kopje koffie kunnen wij dan het zeilplan bespreken voor onze ronde over de Reeuwijkse Plassen.

Voor wie is het bestemd? Om een plassentocht te kunnen maken moet je toch al wel enige zeilvaardigheden beheersen. Met name de lage wal landing en het afvaren van lager wal zijn belangrijk. Iedereen met minstens CWO I mag mee, maar per boot is het fijn als er minstens 1 CWO III aanwezig is of een CWO II met lage wal ervaring. In dat laatste geval is een tweede CWO II aan boord verstandig.

Er kunnen maximaal 30 zeilers mee en er zijn geen kosten aan verbonden.

Neem wel een lunchpakket en voldoende te drinken mee. Na afloop van de tocht kunnen we onder het genot van een drankje het verloop van de tocht nog evalueren.

Wij hopen op leuke tochten!

Antoinette Lenselink
Chris Stoffer

No comments yet.

Geef een reactie