Midweek roeiers RV Naarden te gast in Reeuwijk

(11 juni 2018, Wilbert van Waes, RV Naarden)

Ondanks twijfels over het weer werd op 23 mei j.l. toch besloten om te gaan roeien in Reeuwijk, op uitnodiging van Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’.

Aangekomen in Reeuwijk bleek het clubhuis op een prachtige plek te liggen met uitzicht over de Reeuwijkse plassen. Na een hartelijk welkom met koffie en, hoe kan het ook anders, Goudse stroopwafels, werden de boten te water gelaten, twee wherry’s, een C-vier en een D-vier.

De tocht van ca. 15 kilometer bracht ons over acht van de in totaal 13 plassen, waaruit de Reeuwijkse en Sluipwijkse Plassen bestaan. Indrukwekkend waren, zoals wij eerst dachten, de walvissen die rustig lagen te wachten in het water. Het bleken veenkluiten die door de druk vanuit de zandlagen in het omliggende gebied loskomen van de bodem en boven komen drijven.

Onderweg kregen wij van Rob Nonner fantastische uitleg en zeer interessante verhalen over geschiedenis, Haagse school en oude boerderijen. In het begin oevers met de bekende dure villa’s, zoals je die ook in Loosdrecht ziet, maar hoe verder wij roeiden, hoe mooier de natuur werd. Zeker de lunchplek, welke nog even kort voordat wij konden lunchen werd gemaaid. Aan prachtige tafels genoten wij van het uitzicht en de verhalen van Rob. De lage bruggen en haakse bochten vergden nog de nodige stuurmanskunst, de meeuwenkolonie was indrukwekkend.

Op een zonovergoten terras genoten wij tenslotte na, onder het genot van een biertje of iets anders. Wij zien uit naar 6 juni a.s. want dan komt een ploeg van de Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ naar Naarden.

Namens ons allen, 16 man sterk, bedanken wij de Midweek toercommissie en in het bijzonder Narda Schermer (Naarden) en Rob Nonner (Reeuwijk). Wat hebben wij toch een prachtig land met leuke en gastvrije mensen. Het smaakt naar meer!

No comments yet.

Geef een reactie