Net geen podiumplekken voor Goudse roeiers in Gent

Tijdens de International Mei Regatta in Gent (België) op 6 en 7 mei hebben de Goudse junioren het podium net niet weten te bereiken. Maar liefst vier keer werd een 4e plaats behaald. Met tegenstanders uit België, Ierland, Nederland en Portugal is in verschillende samenstellingen deelgenomen aan 18 wedstrijden.

In tegenstelling tot een maand eerder zijn de wedstrijden voor junioren tot en met 16 jaar en junioren tot en met 18 jaar samengevoegd. Op zondag zijn deze categorieën wel op leeftijd gescheiden. Om als 15-jarige roeiers het op te moeten nemen tegen 18-jarige is best lastig. Desondanks werd tal van roeiers uit deze categorie door de jongere garde een lesje geleerd.

Ondanks dat er maar 4 landen meededen, waren de velden enorm groot. Ruben (13 jaar) had met 60 tegenstanders de eer om in het grootste veld te mogen starten, de J14 1x. Hij wist zijn heat te winnen en in totaal 8e te worden. Emma (13 jaar) wist met haar nieuwe partner Fien (van Cornelis Tromp) haar heat ook te winnen en in totaal een 4e plaats te behalen en ook nog de snelste Nederlandse ploeg te worden. Dat waren de enige top tien klasseringen op zaterdag, maar de meesten van onze 15-jarigen eindigden keurig in de middenmoot van de 18-jarige velden.

Zondag waren de prestaties in de 16-jarige categorie een stuk beter. De Goudse junioren wisten nog 3 heats te winnen en drie 4e plekken te bemachtigen, waarbij Ruben en zijn nieuwe maatje Rens (van Die Leythe) in de J14 2x, het brons op slechts 1 seconde misten. Schrale troost was dat ze de snelste Nederlandse ploeg waren. Dat laatste lukte ook Emma in de M14 1x en Timme en Hugo in de J16 2x. Het meest heroïsche gevecht werd geleverd door Dauwe en Mees, die de hele race ongeveer een taftje achter hun tegenstanders lagen, om hen in een ziedende eindsprint met 1 meter te verslaan.

En passant werd nog afscheid genomen van de Batavier, die na jaren van trouwe dienst werd overgedragen aan de Ieren.

(9 mei 2023 – Toine Vergroesen)

No comments yet.

Geef een reactie