Nieuwe instructeurscoördinatoren stellen zich voor

(23 maart 2017, Zeilcommissaris)

Harry van den Haak – de instructeurscoördinator van Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ – heeft zijn taak als coördinator formeel neergelegd. Martine de Fraiture, Gardi Pieters en Winand de Fraiture hebben deze taak overgenomen. De kennis en kunde van Harry gaat echter niet verloren voor de vereniging, omdat hij bij de uitvoering betrokken blijft.

Ons doel is het verder verbeteren van de competenties van onze instructeurs en het toekomstbestendig maken van de aanwas en het niveau van de instructeurs. Naast de nodige organisatie en afstemming zijn de eerste concrete plannen uitgevoerd.

Om jeugd- en zwaardboot-instructeurs op te leiden zijn door ons drie theorie-avonden georganiseerd, waaraan 10 (aankomende) instructeurs enthousiast hebben meegedaan. We hebben aandacht geschonken aan didactiek, veiligheid en lesvoorbereiding.

Nieuw initiatief is de woeste warme winteravond voor kielboot-instructeurs. Op deze avond hebben we gediscussieerd over leerstijlen en lesopbouw. Tevens hebben we de instructie van een aantal manoeuvres met elkaar afgestemd.

Natuurlijk wordt de eigen vaardigheid niet vergeten. Daarvoor is zaterdag 8 april a.s. ingepland. Ben je instructeur en heb je je nog niet opgegeven, doe dat dan via zeilinstructeurs@roeienzeil.nl . Graag tot binnenkort!

 

Instructeurscoördinatoren
Martine, Gardi en Winand

No comments yet.

Geef een reactie