Indrukwekkende lezing Marit Bouwmeester

(14 maart 2017, Zeilcommissaris)

Afgelopen zondag mochten we de gouden medaillewinnares van Rio in de Laserklasse verwelkomen! In een bomvolle sociëteit vertelde de energieke en enthousiaste Marit over haar, lang niet altijd gemakkelijke, weg naar die gouden medaille in Rio.
IMGP2459
Marit heeft altijd die gouden medaille als doel voor ogen gehad en daarvoor moest alles wijken. In samenwerking met haar coach Mark Littlejohn veroverde ze in Londen in 2012 de zilveren medaille. Het bleek echter een teleurstelling want goud was het doel. Marit doet geen concessies en ze zegt dan ook stellig: “ik geloof niet in talent maar in hard werken”.

Na Londen werd ze door haar coach aan de kant gezet, een coach waar ze (te) afhankelijk van was. Hij vond Marit niet goed genoeg, een boodschap die keihard aankwam. Ze maakte de keuze om samen met Jaap Zielhuis en haar broer Roelof de weg naar Rio in te slaan. Dat betekende ook dat ze meer onafhankelijk moest worden en haar eigen keuzes moest gaan maken. Ieder jaar spendeerde ze 3 à 4 maanden op het Olympische water van Rio, want ze wilde niets aan het toeval overlaten. Wederom werd duidelijk dat Marit maar één doel voor ogen had. En dat doel, die droom, werd in Rio werkelijkheid!

Marit zocht mooi de interactie met de aanwezige jeugd, velen van hen zullen waarschijnlijk heerlijk hebben gedroomd van hun eigen doelen. Wie weet wat zij nog allemaal gaan bereiken!

SAMSUNG CSC

Het volgende doel is goud in Tokio in 2020. Dit keer met broer Roelof als coach, omdat Jaap Zielhuis inmiddels bondscoach van het Watersportverbond is geworden.

Wij blijven Marit op de voet volgen en vonden het super om haar persoonlijke verhaal te horen!

No comments yet.

Geef een antwoord