Nieuwtjes van het roeifront

(26 maart 2019, Roeicommissaris)

Jeugdwedstrijdroeiers
Onze jeugdwedstrijdroeiers gaan dit seizoen weer van zich laten horen.
Onze roei-groei diamant Lisa Bruijnincx is van plan te laten zien dat ze de beste jeugdroeister van Nederland is. Zelfs bij de senioren kan ze samen met haar roeimaatje, Fien van Westreenen van Willem III, in de dubbeltwee hoge ogen gooien. Ze hebben de ambitie om eerst wereldkampioen bij de jeugd te worden en zich daarna bij de nationale senioren selectie te roeien!

Veteranen wedstrijdroeien
Het veteranen wedstrijdroeien, op onze vereniging ook wel competitieroeien genoemd, bloeit en roeit als nooit te voren. Veel Goudse ploegen zijn te vinden op de diverse wedstrijden in het gehele land. Afgelopen weekend zagen we veel roeiers in onze mooie roeikleding varen op de Tweehead en Skiffhead.
Binnenkort zal er op de AA-race in Alkmaar op 14 april en de Spaarne Lente Race in Heemstede op 26 mei worden gestreden.

Marathonroeien
Er is op onze vereniging een grote enthousiaste groep marathonroeiers.
Zij nemen deel aan de prestatie- en wedstrijd-onderdelen van roeimarathons. De roeimarathons zijn minimaal 50 km.
Op het programma staan de Weerribben-Wieden Marathon (55 km), de Hart van Holland roeimarathon (90 km) en de Elfstedenroeimarathon (210 km).

Nieuwe vier
Sinds kort is de roeivloot uitgebreid met een nieuwe wedstrijd-vier met stuurm/v. De boot gaat Visarend heten en is zowel geschikt voor scullen als boordroeien. De gewichtsklasse is van 70-85 kg.

Blokindeling Breevaart
De toename van de trainingen op de Breevaart in de ‘gladde boten’ (wedstrijdboten) geeft veel drukte op het water. Daarom en om deze boten beter in te kunnen zetten, is voor het eerst op onze vereniging een blokindeling gemaakt. De blokindeling geldt voor de zaterdagochtend. De ploegcaptains zijn hierover geïnformeerd. Voor de recreatieve boten geldt geen blokindeling.
Voor details zie het bericht ‘Bloktijden glad materiaal

Regiobijeenkomst
Op 2 april a.s. zijn wij gastheer voor een regiobijeenkomst van de roeibond. Bestuursleden van omringende roeiverenigingen kunnen daar in gesprek gaan met het bestuur van de KNRB.

No comments yet.

Geef een reactie