Oekraïense roei-jeugd bundelt krachten succesvol op DMO in Tilburg

Nederland huisvest momenteel vele mensen die door de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne hun land hebben moeten verlaten. Onder hen zitten ook kinderen die roeien als hobby hebben. Een snelle inventarisatie leerde dat een aantal van die kinderen de weg naar een Nederlandse roeiclub heeft gevonden. Bij De Amstel, De Hunze, TOR, Viking en ook bij RZVG hebben kinderen uit Oekraïne hun hobby inmiddels weer opgepakt. Op de wedstrijden van DMO, afgelopen zondag in Tilburg, hebben de 17-jarige Daniil Vyshnevyi (RZVG) en Denis Kshivanskiy (TOR) hun krachten gebundeld in een dubbeltwee voor jongens tot en met 18 jaar.

Begin van de middag roeiden ze een tijdrace over 1000 m. Daarin wisten ze zich als tijdsnelsten te plaatsen voor een finale, boord aan boord over 2000 m, die eind van de middag plaats vond. Deze werd met ruime voorsprong gewonnen. Veel belangrijker was echter het sociale aspect. In de boot was het een onophoudelijk gekwetter, dat alleen onderbroken werd door twee wedstrijden, die beiden zeer geconcentreerd aanpakten. Normaal gesproken zou een coach ingrijpen bij zoveel geklets in de boot, maar in dit geval werkte het alleen maar positief. Ook tussen beide races zijn ze met elkaar opgetrokken, waarbij ook het roeiende zusje van Denis goed meedeed.

Kortom, het was één groot succes, dat waarschijnlijk een vervolg gaat krijgen tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen over twee weken in Amsterdam.

(27 juni 2022 – Toine Vergroesen)

Foto’s:  boven Daniil en Denis na hun overwinning. Onder: Denis en Daniil gefocust voor de start.

No comments yet.

Geef een reactie