Skiff Zomerschool 2022 is weer geopend

Speciaal voor de thuisblijvers wordt van 28 juli t/m 26 augustus de Skiff Zomerschool georganiseerd. Alweer de 3e editie. Elke week worden op donderdag en vrijdag skifflessen van 2 uur georganiseerd met verschillende thema’s: ‘s ochtends van 10:00 – 12:00 en op vrijdag ook ’s middags van 14:00 -16:00 u.

De thema’s zijn:

Absolute beginner (voor iedereen die geen skiffervaring heeft)
Een proefsessie instappen en vertrouwd raken met de wiebelige skiff. Een aanrader als je het altijd al eens hebt willen proberen, zonder meteen vast te zitten aan de cursus. Vanuit veilig boord houding voer je een aantal manoeuvres uit op aangeven van de instructeur (halen, strijken, balansoefeningen). De instructeur houdt eerst je boot vast aan het achtersteven, als het goed gaat kun je een stukje zelfstandig roeien.

Technische work-out (skiff1 cursist of minimaal skiff1 diploma)
Voorroeien en in samenspraak met de instructeur werken aan 1 of 2 technische verbeterpunt(en). Een technische opfrisser en lekker extra skiffuren maken. Erg geschikt ook om aan je techniek te werken als je dit jaar voor je skiff1 of skiff2 diploma gaat.

Skiff 2 examentraining
Roeiles gebaseerd op skiff2 lesbrief 7, vier kilometer technisch varen. De les bestaat uit twee delen, rustig inroeien met tips om een mooie doorgaande haal te maken en dan ga je op voor een 4 kilometer roeien met tijdslimiet. Erg geschikt als je dit jaar voor je skiff2 diploma gaat, maar ook een uitdaging voor gevorderde skiff 1 roeiers.

Goudse Mijl sprint training (minimaal skiff1 niveau/diploma)
Roeiles met een vleugje competitie. Oefenen met startjes maken, roeien op hoog tempo en hoe zet je de skiff goed en krachtig weg. Een speelse training waar je balans en techniek op de proef gesteld worden. Erg geschikt ook om aan je techniek te werken als je dit jaar voor je skiff1 of skiff2 diploma gaat.

Planning en inschrijven

Voor meer info, planning en inschrijving van de lessen, kijk op MijnRoeienZeil; de thema’s wisselen elkaar af op donderdag en vrijdag in de periode 28 juli t/m 26 augustus.

Inschrijving gaat per les en je kunt je opgeven voor meerdere lessen.  Vaker dan drie keer? Wacht dan even met inschrijven tot een weekend van tevoren of er nog plek is. Dat geeft anderen ook de kans.

De lessen gaan door bij minimaal 2 inschrijvingen en worden gegeven door de reguliere skiffinstructeurs en/of tezamen met enthousiaste vakantie-instructeurs.
Heb je vragen, stuur dan een e-mail aan y.engbers@xs4all.nl

Dit wordt weer een zomer met heel veel skiffplezier!

(28 juni 2022, Yvette Engbers)

No comments yet.

Geef een reactie