Ontwaken uit winterslaap (Opschoondag op 2 april)

(30 maart 2016, Voorzitter)

Langzaam maar zeker nadert het nieuwe seizoen. De boten zijn weer te water gelaten, de masten worden weer op de zeilboten bevestigd. De ski ‘s zijn opgeborgen en helaas zijn mijn schaatsen ook dit jaar in het vet gebleven.

Ik heb weer zin om het water op te gaan!

Ik zal vast niet meer de enige zijn. In de ‘Kijk op Reeuwijk’ las ik zelfs dat enkele zeilers na het plaatsen van de masten niet meer te houden waren. Goed aangekleed trotseerden zij het koude weer. Deze winter is er door veel roeiers doorgeroeid, maar ik denk dat ook daar de animo met het stijgen van de temperatuur zal toenemen.

De vereniging moet nog wel even gewekt worden uit zijn winterslaap. De zeilboten zijn uit de winterberging, maar alle tuigage moet weer voorjaarsfris op de boten aangebracht worden. De versleten lijntjes moeten vervangen worden. Onze steigers en gebruikersruimtes kunnen wel een goede opruim- en/of schoonmaakbeurt gebruiken.

Ik heb met eigen ogen gezien dat er best wel veel te doen is. Daarom roep ik jullie allen op om met je roeiploeg of zeilmaten op zaterdag 2 april a.s., onze Opschoondag, samen met mij en vele anderen, de vereniging weer helemaal klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Om 8.30 uur staat de koffie klaar, er is een lunch en we sluiten af met een borrel. Dus we maken er ook een gezellige dag van!

Chris Stoffer

No comments yet.

Geef een reactie