Open Nederlands Kampioenschap MARBLEHEAD

(29 augustus 2020, Zeilcommissaris)

Op 26 en 27 september a.s. wordt het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Marblehead of M-klasse gehouden.

De M-klasse is een radiografisch bestuurde zeilboot. De boten, met een lengte van 1,27 meter, zijn speciaal ontworpen voor wedstrijden. Voor hun waterlijn lengte gaan deze boten onwaarschijnlijk hard. De Marblehead is als wedstrijdklasse erkend door het Watersportverbond. Ze zijn uitermate wendbaar en lopen zeer hoog aan de wind. De zeilen zijn, net als bij grote boten, volledig te trimmen. Bij toenemende wind worden lagere of kleinere zeilen geplaatst.

Sinds 2004 wordt het ONK georganiseerd bij Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’. De wedstrijden worden gehouden voor de starttoren. De zeilers van de op afstand bestuurbare zeilboten (ca. 10-15 per wedstrijd) staan samen met een jury op de steigers en vlotten.

Voor een ieder een interessant beeld. Snelle, op afstand bedienbare boten en hun schippers die met elkaar op het scherpst van de snede de strijd aangaan. De moeit waard om eens te komen kijken.

Roeiers attentie!! Op deze dagen is het erg druk op de steigers en in de giekenloods. Geef onze gasten en hun boten svp de ruimte.

No comments yet.

Geef een reactie