Oudewatertocht

Zaterdag 4 september j.l. vond dit jaar de Oudewatertocht plaats met in totaal 22 roeiers. Als beginnende marathonroeier wilde ik eens ervaren of het lange-afstands roeien iets voor ons zou zijn. Deze tocht met z’n 38 kilometer was voor ons een mooie vuurdoop.

Bij vertrek was het water warmer dan de lucht, maar rondom het middaguur warmde het op en hadden we een prachtige zon. Alles bij elkaar geweldig weer dus! Deze zaterdag waren ook de sluizen en bruggen van Gouda permanent bemand, wat onze tocht vereenvoudigde.

Snel zaten we op de Hollandse IJssel, omringd door het boerenland. Echt een prachtige tocht door het mooie Groene Hart van Nederland. We kwamen onderweg zelfs trekschuiten tegen die nog traditioneel met paarden werden getrokken. De verdeling in de boten was evenredig, wat een enkel wedstrijdje op de Hollandse IJssel mogelijk maakte.

We hebben heerlijk geluncht bij Broeck Oudewater in Oudewater. Een heerlijke vegan maaltijd, waar natuurlijk een wijntje bij hoorde. Vast ook vegan… Rond 14.30 uur gingen weer terug, zodat we op tijd zouden zijn voor de sluizen van Gouda.

Net als tijdens de 5-sluizen tocht, was ook nu weer het Reeuwijks Verlaat een feestje om doorheen te gaan. Met muzikale ondersteuning van de vrijwilligers die de sluis bedienen. Natuurlijk zongen we weer met z’n allen uit volle borst mee. Mensen op de kade vinden ons dan steeds een ware attractie, maken foto’s en video’s. Zouden we al ergens geplaatst zijn zonder dat we het ons realiseren?

Met dank aan de geweldige organisatie van deze tocht, Nelleke en Jaap, kan ik alleen maar concluderen dat m’n eerste lange tocht een geweldig succes was en dat het absoluut smaakt naar meer!

(12 september 2021, Marc van Waasbergen)

No comments yet.

Geef een reactie