Plassentocht roeien een succes!

(26 juli 2020, Jaap de Vries)

19 juli was het zover: de Plassentocht ter gelegenheid van de heropening van de sociëteit die eerder was afgelast, kon nu wél doorgang vinden met mooi roeiweer. Zo’n 40 roeiers hadden zich ingeschreven en waren bovendien getuige van de doop van 4 nieuwe boten.

Iedereen was zoveel mogelijk vooraf ingedeeld en de nieuwe drijvende steigers gaven extra ruimte om wat afstand te houden. Het was een prachtig gezicht (ik keek vanuit de ‘bezemboot’) om het hele konvooi van 9 boten, aangevoerd door Keesjan in het net gedoopte ‘vlaggenschip’ de Gouwe, de plassen te zien rondvaren. We hadden gekozen voor het rondje met de klok mee: dat pakte goed uit zodat we redelijk gelijk binnenkwamen in de haven Twaalfmorgen voor een slokje water en een Goudse stroopwafel, uiteraard op gepaste afstand.

Het was goed om te zien dat roeiers uit alle geledingen, inclusief onze roeiende zeiler voorzitter Chris, plezier hadden in een recreatief rondje plas. Met toenemende W-wind gingen we weer richting RZVG sociëteit. De motorboten op de plas gaven keurig voorrang, dat resulteerde wel in een file van ca. 20 sloepen bij de brug Korssendijk nadat de laatste roeiboot deze brug had genomen met wat sleephulp van een C4… Gelukkig kwam iedereen op tijd en zonder schade weer terug.

De plassentocht werd afgesloten met een aangeklede borrel op het terras van de sociëteit. De deelnemers hebben het naar eigen zeggen erg naar hun zin gehad!

Save the date en hou de website in de gaten voor inschrijving voor de volgende tochten: Goudatocht 29 augustus en Lichtjestocht 11 september.

No comments yet.

Geef een antwoord