Prima prestaties RZVG tijdens Jeugd-, Skiff- en TweeHead

(3 april 2015, Anne Kamphuis)

De Roei- en Zeilvereniging “Gouda” heeft met jeugd en veteranen goed meegedaan aan de jeugd-, skiff- en de tweehead 2015.
Bij de jeugd deden Tom Kosse en Maxime den Boogert mee. Bij de veteranen hebben Hans Nielen en Anne Kamphuis de RZVG vertegenwoordigd.

Er is toch maar 1 Head of the River?
Nee dus. DE Head of the River is natuurlijk die in Engeland, op de Theems. De oorsprong van de Head of the River Amstel ligt in het Lange-afstands kampioenschap van de Amstel voor Dames, georganiseerd door Willem III, en het Lange-afstands kampioenschap van de Amstel voor Heren, georganiseerd door de ARB. Het kampioenschap werd voor het eerst gehouden in 1933 naar voorbeeld van de
Head of the River Race op de rivier de Theems bij Londen. Naast de Head of the River Amstel met grote boten (vieren en achten, afhankelijk van de klasse van de deelnemers), wordt in een ander weekend met kleinere boten geroeid over ongeveer hetzelfde parcours: de Skiffhead in skiffs (1-persoonsboten), de Jeugdhead in C4 en gladde 4 voor junioren op regio-niveau, en de Tweehead in gladde tweeën, voor junioren en senioren/veteranen (senioren ouder dan 27).
Maxim_skifhead1

Maxim den Boogert

Tom Kosse

Tom Kosse


Jeugd van Gouda

Tom Kosse heeft de Tweehead geroeid (2.5 km, start bij Willem III) samen met Leander Geschiere van roeivereniging Hertog (Den Bosch) in het J18 2x veld. Ze zijn 7e geworden van de 14 in een tijd van 8:47.
Maxim den Boogert heeft zondagochtend de skifhead nog kunnen roeien (4 km, start bij het Kalfje) in het J16 1x veld. Hij is 18e geworden van de 35 in een tijd van 17.03.
Tom Kosse heeft de skifhead (7.5 km) niet kunnen roeien omdat deze wedstrijd i.v.m. de storm op zondagmiddag is afgelast.

Veteranen van Gouda
Hans Nielen en Anne Kamphuis, de heren dubbel twee veteranen E – tevens ploegleden van de Animaux – hebben de Tweehead geroeid over 7,5 km.
In een veld met 34 heren veteranen ploegen A t/m F hebben zij een 14e tijd neergezet. Van de Veteranen E ploegen, gem. leeftijd 55 jaar, hebben zij met een gemiddelde snelheid van 15 km per uur een mooie podiumplek behaald met een 3e plaats! Zij hebben veel steun gehad tijdens de wedstrijd van ploeggenoot Markwin Wattel en oud Gouda roeister Veerle Nielen. Zij hebben de heren tijdens de wedstrijd per fiets met duidelijke stuuraanwijzingen goed gesteund!

2CV d'Animaux TweeHead 2015 nr 1

Anne Kamphuis en Hans Nielen – Tweehead, Amsterdam 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No comments yet.

Geef een reactie