Roei en Zeil verwelkomt 1.000e lid !!

(19 september 2017, Stefanie Peters, journalist/fotograaf Kijk op Bodegraven-Reeuwijk)

Sportverenigingen die blijven groeien zijn redelijk uitzonderlijk in de huidige tijd. Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ laat zien dat het kan. Zij verwelkomden hun 1.000e lid: Geraldine van Herk. De ‘gastvrijheid, gezelligheid en vrijblijvendheid’ gaven bij haar de doorslag om zich als lid aan te melden.

Het is best bijzonder te noemen. Rotterdamse Geraldine volgde afgelopen zomer een cursus zeilen op het Grevelingenmeer. Dat smaakte naar meer. Haar Zeeuwse zeilinstructeur hielp met zoeken naar een geschikte vereniging en beval de Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’ aan. Twee gesprekken met beheerder Michael gaven haar ‘het goede gevoel’ en ze meldde zich aan als lid.

Foto: Stefanie Peters (Kijk op Bodegraven-Reeuwijk)

 

Geraldine voelt zich al aardig thuis op de club. Op woensdagmiddag en zaterdag kan ze deelnemen aan het coachzeilen, waarbij zeilers met veel en weinig ervaring het water op gaan. Een ideale combinatie om het zeilen onder de knie te krijgen. En als er niet gezeild kan worden biedt het clubhuis een prachtig uitzicht over het water. Voorzitter Chris Stoffer maakt zich ook geen zorgen over Geraldine: ‘Het is een sfeervolle club waar zij haar weg wel vindt. Iedereen is bereid om mensen op te nemen. Je mag altijd overal bij.’

De vereniging doet veel om het de leden naar de zin te maken. Binnen hetzelfde lidmaatschap is roeien én zeilen mogelijk. Daarnaast worden diverse activiteiten georganiseerd zoals de Goudse Mijl, Goudse Zeilweek, maar ook lezingen zoals b.v. door olympisch goud zeilster Marit Bouwmeester of de Reeuwijkse zeilers Lars van Stekelenborg en Mark Neeleman. Ook het aanbieden van CWO- en instructeursopleidingen is mogelijk. Als de kennis niet in huis is, dan trekt de vereniging trainers aan. Zonder de inzet van de 200 vrijwilligers is dat allemaal niet mogelijk. Hoe ze dat doen? ‘De sfeer is goed, dan komen de vrijwilligers wel’ geeft Chris aan. En dat blijkt, want het aantal nieuwe vrijwilligers is in 2017 weer toegenomen. ‘We doen het samen, de zeilers en de roeiers, en dat werkt’, en daar mag de vereniging trots op zijn.

Chris besluit: ‘we hebben 1.000 leden en 135 boten. Dat betekent een zeer ruime keuze voor ieder lid. Maak gebruik van al dat moois!’

No comments yet.

Geef een reactie