Roeien in Sevilla – doen!

(Mariëtte van der Wel, 23 oktober 2019)

De jaloerse blikken en woorden blijken te kloppen; het is heerlijk om in oktober in Sevilla te gaan roeien. Temperatuur rond de 25 graden, glad water, 1 km roeien met zes banen naast elkaar.

Bij het International Rowing Masters Regatta Sevilla 2019 roeien we met vele internationaliteiten bij La Cartuja, een mooie vereniging net naast de Puente del Alamillo. Die brug lijkt wel wat op de Erasmusbrug in Rotterdam. De boten hebben we geregeld via Falcon Rowing. Waar we als Opzij (Christine Koetsier, Annet Siegel, Anja Boogaard, Marjo Broos en Mariëtte van der Wel) geen rekening mee hebben gehouden is dat de vier ongestuurd over de roeibaan gaat. De vliegtickets en appartement zijn al geregeld, als blijkt dat we de stuur niet in de boot kwijt kunnen. Gelukkig kunnen we ook in een twee scullen.

Zo starten we zaterdag 19 oktober in de vier zonder stuur in baan 4 en gaan flink hard op weg. Beetje bijsturen door met elkaar de boot tussen de ballen te houden werkt het beste. Na de eerste 500 meter een kleine inzakking en rond de 750 meter een snoekje, maar daarna is het weer goed opgepakt en doorgebouwd naar de finish. Achter de internationaal ervaren masterroeiers uit Amerika, Engeland, Schotland en Ierland komen we als tweede over de finish binnen de 4 minuten (3.59.31)!

Zondag 20 oktober start de twee en ook zij blijven tussen de ballen en zonder snoek eindigen we in een tijd van 4.33.15 achter alweer de Amerikanen en twee Spaanse ploegen. Onze coach in Nederland is tevreden en wij ook.

En als we dan toch in Sevilla zijn… voor en na het roeien is nog genoeg tijd voor heerlijke tapas, cultuur en shoppen, kortom genieten. Een aanrader om volgend jaar op de competitie-kalender te zetten.

 

 

No comments yet.

Geef een reactie