Verenigingswerk: van plan naar uitvoering


(20 oktober 2019, Voorzitter)

Zoals jullie weten is een van de speerpunten in onze verenigingsvisie (visie) het tot stand brengen van verenigingswerk voor iedereen. Als vereniging vragen wij van iedereen om tenminste 8 uur per jaar op onze vereniging actief te zijn als vrijwilliger.

Toen de visie dit voorjaar werd aangenomen, werd ik door meerdere leden op dit terrein veel succes toegewenst. Als mensen je succes gaan wensen dan weet je wel hoe laat het is…

Ik vertelde hen dat we een hele enthousiaste, voortvarende commissie hebben die onze plannen op dit gebied een boost wil geven. Ik geloof niet dat ik hen kon overtuigen dat dit plan kon lukken.

Er is inmiddels een eerste verenigingswerk markt gehouden en onze bardiensten worden door leden zelf op vrijwillige basis ingevuld.

Voor diverse activiteiten of functies hebben leden zich spontaan aangemeld.

Kennelijk gaat het nu toch leven, dat verenigingswerk! Complimenten voor de commissie verenigingswerk, die met niet aflatende ijver langzaam maar zeker het verenigingswerk op de kaart zet.

Wat mij opvalt is dat al die nieuwe vrijwilligers, net als de al veel langer actieve vrijwilligers, zoveel plezier in hun taken hebben. Waar leidt dat toe?

Inmiddels kunnen we op veel meer momenten onze sociëteit openen. In het seizoen zijn wij inmiddels doordeweeks op iedere avond open, behalve de vrijdag. Op woensdag en vrijdag is er een tussen-de-middag opening bijgekomen. En als er activiteiten zijn kan dat nog verder uitgebreid worden.

Er wordt geholpen bij instructie aan volwassenen en scholieren (met de edons), bij allerlei organisatorische taken etc, etc.

Wil jij ook kijken of er een ‘taak’ van je gading bij is, klik dan op deze Link. Staat er niet iets voor je bij maar wil je je op een of andere manier toch ergens voor gaan inzetten, stuur dan gewoon een mail naar mij, voorzitter@roeienzeil.nl of naar verenigingswerk@roeienzeil.nl. Wij zorgen dan dat je aanmelding op de goede plek komt.

Samen kunnen wij onze vereniging nog bruisender maken.

No comments yet.

Geef een reactie