Roeien op de Rijn, Rijn, Rijn…bij Viking in Utrecht

Op zaterdag 11 december j.l. reisden we met enkele jonge roeiers af naar Utrecht voor een gezellig en heel afwisselend vaartochtje op de Rijn.

In het kader van een vrij spontaan georganiseerde uitwisseling bezocht een aantal leden van de Utrechtse roeivereniging Viking kortgeleden de Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’. Met enkele stuurmannen en -vrouwen van onze vereniging maakten zij een mooi rondje op de Reeuwijkse plassen. Ditmaal werden de rollen omgedraaid en waren we zelf aan de beurt voor een roeitochtje in de omgeving van de Domstad.

Met negen roeiers van de Jong Volwassenengroep kwamen we aan bij URV Viking, waar we enthousiast werden ontvangen. In drie C-boten, met ‘een echte Viking’ op stuur, vertrokken wij in de richting van de binnenstad. Op het eerste stuk van de vaarroute over de Vaartsche Rijn zagen we links en rechts van ons allerlei woonboten, cafeetjes, winkels en woningen van de Utrechtse buitenwijken. Vlak voor de echte binnenstad bogen we af richting de Kromme Rijn. Hier werd de omgeving meer parkachtig, met een smal jaagpad naast het water.

We passeerden de landgoederen Oud en Nieuw Amelisweerd en bewonderden enkele mooie ‘optrekjes’, zoals landhuis Amelisweerd en kasteel Rhijnauwen. Na ongeveer een uurtje legden we aan op een prachtige plek aan het water tussen de oude bomen, bij het sfeervolle Theehuis Rhijnauwen. Hier konden we met een welverdiend drankje en pannenkoek lekker even uitpuffen, heerlijk in de herfstzon.

Met een pannenkoek in je maag kun je blijkbaar goed roeien, want dezelfde vaarweg terug leek een stuk sneller te gaan. Of was dat omdat we de stroom mee hadden? Het was in ieder geval een gezellige, ontspannen dag: we hebben heerlijk geroeid in een heel afwisselende omgeving en leuke, nieuwe mensen leren kennen. Zeker voor herhaling vatbaar!

(14 december 2021, Marleen van Lanen)

No comments yet.

Geef een reactie