Reserveringsblokken op zaterdagochtend: TIJDELIJK VERVALLEN

Op veler verzoek is besloten om de reserveringsblokken voor de toerboten (C, D en E vieren) op zaterdagochtend voorlopig af te schaffen. In de wintermaanden is het minder druk en er blijken voldoende boten te zijn.

Echter, de voordelen van een reserveringssysteem met blokken van 1,5 uur waarbij één ploeg maar één maal een blok mag afschrijven zijn duidelijk. Het zorgt voor aansluitend botengebruik en voorkomt ‘gaten’ van minder dan 1,5 uur waarin boten niet gebruikt worden. Ook voorkomt het dat één ploeg een boot voor lange tijd bezet houdt. Kortom, het bevordert efficiënt bootgebruik, waardoor zoveel mogelijk ploegen op hun favoriete ochtend kunnen roeien.

Als het weer drukker wordt in het voorjaar, dan is het plan om dit systeem weer in te voeren. We zullen dat natuurlijk tijdig melden.

Tenslotte, verschillenden van jullie hebben zich al gemeld met voorstellen om het reserveringssysteem aan te passen. De reserveringscommissie doet natuurlijk zijn best om dit systeem zo goed mogelijk in te regelen en tegelijkertijd het simpel te houden. Dat we het niet iedereen naar de zin kunnen maken is helaas een gegeven en we hopen dat jullie daar begrip voor hebben.

(15 december 2021, Roeicommissaris)

No comments yet.

Geef een reactie