Timme en Hugo slaan toe in Delft

Met de NKIR nog in zijn benen heeft Hugo Slangen samen met zijn maatje Timme Berendsen een dag later alweer een wedstrijd in de dubbeltwee gewonnen. Op zowel de 500 m als de 250 m wisten zij alle andere ploegen ruim achter zich te houden.

Delftse Torenrace
DDS organiseerde de Delftse Torenrace, een verwijzing naar hun historische clubgebouw aan de Schie, met de nodige verplichte aanpassingen. Dat deden ze op heel creatieve wijze. Geen publiek (op de club), maar wel begeleiders van ploegen en iedereen mag op de openbare weg fietsen. Geen toegang tot de kantine, maar wel tot een half open overkapping op het terras, waar de nodige versnaperingen werden uitgedeeld.

Er werd gestart in 2 leeftijdscategorieën: tot en met 14 jaar en vanaf 15 jaar, en er werd leeftijd-correctie toegepast. De jongste categorie roeide een 500 m tijdrace en een 1 tegen 1 race over 250 m. De oudste categorie een 1000 m tijdrace en ook een 1 tegen 1 race over 250 m. Met 1e, 2e en 3e prijzen voor de verschillende leeftijdscategorieën en boottypes. In totaal deden 26 ploegen mee, waarvan 15 in de jongste categorie.

De boten werden door DDS beschikbaar gesteld, zodat we geen botentransport hoefden te organiseren. Roeivereniging De Laak uit Den Haag, 5 km verder gelegen aan hetzelfde kanaal, kwam met eigen boten overvaren zodat er ruim voldoende boten waren voor alle deelnemende ploegen.

Resultaten
In hun leeftijdscategorie wisten Timme en Hugo (beiden 13 jaar) in de dubbeltwee alle andere boten (waaronder gestuurde dubbelvieren) ruim achter zich te houden, zowel op de 500 m als op de 250 m en grepen ze, ook na leeftijd-correctie de 1e prijs in het dubbeltwee veld.

(14 december 2021, Toine Vergroesen)

No comments yet.

Geef een antwoord