Goede Goudse prestaties op NKIR

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Indoor Roeien (NKIR) op 11december j.l. in Amsterdam, over een virtuele afstand van 2 km, hebben twee Goudse roeiers goede prestaties neergezet. Bente van der Westen eindigde als 4e in het meisjes 16 veld en Hugo Slangen presteerde hetzelfde in het jongens 14 veld. Beiden deden dat in een persoonlijk record.

NKIR
De NKIR ging door. Dat is in deze tijd al heel wat. Er waren wat aanpassingen: binnenkomen, scannen, warming-up, race en wegwezen. Geen publiek, geen mogelijkheid tot cooling-down, korter tijdschema. Kortom een doorstroomlocatie. Omdat de NKIR ruim vóór vijf uur afgelopen moesten zijn, werden zoveel mogelijk velden gelijktijdig geroeid. Zo startte Bente (M16) gelijktijdig met het M14 en het M18 veld. Bij Hugo was dat iets anders en startten de J14 en J16 velden gelijktijdig. De organisatie had met 3 rijen van 24 ergometers 72 startplaatsen geregeld. Daarnaast was er een inroeihal ingericht met ongeveer 100 ergometers voor de warming-up.

Resultaten
In een veld van uiteindelijk 21 gestarte roeisters wist Bente (16 jaar) met een goed opgebouwde race haar PR met een kleine 2 seconden aan te scherpen: een 4e plaats in een tijd van 7:49.8, en dat ondanks de relatief slechte omstandigheden in zo’n benauwde hal met al die zwetende atleten. Gorgelen met citroensap (niet inslikken!) vlak voor de race blijkt daar een probaat middel tegen.

Hugo (13 jaar) startte in een bijna compleet gevulde wedstrijdhal iets te fanatiek, maar kon de ‘schade’ gelukkig beperkt houden en eindigde in een veld van 16 roeiers als 4e. Daarbij verpulverde hij zijn oude PR met ruim een halve minuut: 7:13.0, een tijd waar menige Goudse senioren roeier voor zou tekenen.

Cooling-down in Gouda
Op de terugweg naar Gouda verheugden beide tevreden roeiers zich met enig leedvermaak op het feit dat hun roeimaatjes op Gouda ook nog een 2 km moesten afwerken, terwijl zij daar het zuur van de NKIR uit hun lijf konden wegroeien.

Foto: Impressie van de NKIR, met midden op de voorgrond Hugo, kort voor de start.

(14 december 2021, Toine Vergroesen)

No comments yet.

Geef een reactie