Midwinterroeimarathon: niet voor watjes!

De marathonkalender van de KNRB is wegens aangescherpte coronamaatregelen in 2021 aangepast. De door de Amsterdamse roeivereniging RIC uitgeschreven klassieker, de ‘Midwinterroeimarathon’ van 54 roeikilometers op de kortste dag van het jaar rond en door Amsterdam, is geannuleerd. Een van de uitdagingen is om onder winterse omstandigheden vóór het donker bij RIC uiterlijk om 17.00 uur weer binnen te zijn.

Binnen het marathonteam van de RZVG is na de annulering het sportieve idee ontstaan om de bestaande training voor die midwintermarathon niet te staken, maar door te roeien en die 54 roeikilometers op eigen water, de Reeuwijkse Plassen, af te gaan leggen.
In een C4+ met 5 ‘niet watjes’ worden de roeikilometers ‘gevreten’ om op 18 december a.s. de tocht te volbrengen en de conditie op peil te houden.

Het eerste overleg voor de beoogde roeimarathons, door de KNRB uitgeschreven voor 2022, is door de RZVG-marathonploeg omarmd en besproken. De sportieve sfeer en belangstelling houden we binnen het team warm. We zijn geen watjes!  In de veronderstelling dat de coronamaatregelen het officiële marathonprogramma van de KNRB niet te veel gaan beïnvloeden.

(10 december 2021, Ineke Verkaaik-Hogervorst)

No comments yet.

Geef een antwoord