Te gast bij Woodlands Rowing Club in Texas

Altijd leuk om eens bij ‘de buren’ te kijken. Nu dus bij de Woodlands Rowing Club in Texas. Even een mailtje naar de club resulteerde direct in een uitnodiging en een ‘rowing friend’.

Start om 6.30 uur in de ochtend. De morgen daarop zelfs om 6.00 uur, in een dubbel. Perfecte combinatie met een jet lag… Het weer zat ook mee, met 14 graden en geen wind optimale omstandigheden.

De mannen hadden een voor mij nieuwe oefening. Een elastiek (zo een met een haak aan iedere kant) span je onder de boot door. De boot vertraagt enorm zodat er meer tijd is voor de recover.

Veel gaat hier anders. Het hek gaat gewoon met een code open, de spullen zijn safe omdat er meerdere camera’s hangen, de club heeft een hele kast met speedcoaches, de singels hangen netjes boven elkaar en er is een werkbank met gereedschap aan de muur.

Maar het gras is er zeker niet groener dan bij ons. Het fietspad is er niet, de fietsen moeten trouwens nog uitgevonden worden. De ‘Goudse Haal’ (je weet wel, blad lekker stevig in het water, eerste meter van de haal even vaart maken in de lucht en de rug eerst) is een stuk efficiënter dan 80 % op de armen. Jullie verdwaalde lid, één na laatste bij de Hel van het Noorden, was in ieder geval met de Goudse Haal een stuk sneller dan de locals van 20 jaar jonger…!

(8 december 2021, Ronald den Boogert)

No comments yet.

Geef een reactie