Roeimateriaal nieuws

(30 augustus 2018, Roeicommissaris)

Op dit moment zijn er drie nieuwe roeiboten in bestelling. Het betreft 2 skiffs voor midden/zwaar gewicht en een C3x.

De C3x is een nieuw type voor onze vloot, maar zal naadloos kunnen worden ingepast tussen de C2x en de C4x. Omdat er nu regelmatig een C4x uit vaart met een lege plek, verwachten we dat de C3x in een duidelijke behoefte zal gaan voorzien. Er is gekozen voor Baumgarten, waarvan we al meerdere boten in de vloot hebben. Dit is een boot met goede vaareigenschappen die vooral ingezet zal worden voor het toerroeien.

De nieuw te leveren skiffs (bouwer Swift) zullen worden ingezet voor midden tot zwaarder gewicht roeiers, die in het bezit zijn van het skiff-2 diploma. Voor deze categorie hebben we nu maar beperkt materiaal beschikbaar; eigenlijk alleen de Fuut. De Pinguin zal worden uitgefaseerd, zodat we voorlopig het aantal skiffs met 1 boot uitbreiden. Recent zijn de Juventas en de Janus aan de skiff-2 vloot toegevoegd (doorgeschoven vanuit de jeugdwedstrijdsectie), zodat we ook in de gewichtscategorie tot 75 kg nu een ruimere keus hebben.

De levering van alle drie de nieuwe boten is voorzien voor deze herfst. E.e.a. zal overigens wel betekenen dat we ruimte zullen moeten vinden in de giekenloods voor de C3x. Waarschijnlijk zullen 1 of 2 C2x boten verhuizen naar de wherryloods.

Bovenstaande aanschaf is onderdeel van ons botenplan. We hebben gemerkt dat veel leden geïnteresseerd zijn om meer te begrijpen van de afwegingen die een rol spelen bij aanschaf van roeimateriaal. Later dit najaar zullen we daarom een voorlichtingsavond organiseren, waarbij inzicht gegeven wordt in het botenplan en de afwegingen bij materiaalaanschaf.

No comments yet.

Geef een antwoord