Goudse Mijl zondag 16 september

(31 augustus 2018, Roeicommissaris)

Zondag 16 september a.s. is het weer zover: onze eigen officiële roeiwedstrijd! Op een 4 ploegenbaan van 1609 meter op de Reeuwijkse plas ‘s-Gravenbroek zal gestreden worden in allerlei verschillende boottypen, van skiff tot acht.

We hopen de vorig jaar ingezette trend van een groeiend aantal deelnemers ook dit jaar weer te kunnen realiseren. Naast vele Goudse ploegen verwachten we deelnemers van een groot aantal andere verenigingen uit het land.

Wegens groot succes vorig jaar, staat ook dit jaar weer de ouder-kind C2x op het programma. Inschrijving staat open voor elke combinatie van ouder / kind, dus moeder met zoon of vader met dochter, het kan! Kind of ouder hoeven ook niet perse lid te zijn van onze vereniging.
Combo-Roeiers weten hoe zich in te schrijven. Voor overige leden, neem even contact op met de roeicommissaris (roeicommissaris@roeienzeil.nl).

De dag zelf is een grote happening, dus kom gerust kijken om de strijd op het water te volgen vanaf het terras of meevarend met een sloep.

Een wedstrijd als de Goudse Mijl is niet mogelijk zonder inzet van vele vrijwilligers. Niet alleen op de dag zelf, maar ook de dagen voorafgaand en de maandag daarna zijn vele vrijwilligers in touw om bijvoorbeeld de baan uit te zetten (met GPS positiebepaling) en weer te ontmantelen. Hulp is altijd welkom. Laat ons weten als je ook je handen uit de mouwen wilt steken om de Goudse Mijl 2018 tot een succes te maken.

One Response to Goudse Mijl zondag 16 september

  1. Peter van der Burg 08/09/2018 at 17:43 #

    De uitnodiging tot het meevaren met een sloep vind ik niet passen bij een m.i. gewenst sportief wedstrijdverloop, omdat dit een uitnodiging is om de wedstrijd (het algemeen klassement) te vervalsen. Het water wordt namelijk door meevarende boten buitengewoon knobbelig en dat roeit vooral in lichte boten buitengewoon slecht. Het meevaren vindt vooral plaats later op de dag. Bovendien gaat het meevaren gepaard met veel hogere snelheden dan de toegestane 6 km per uur. Ook al wordt in een heat achter de boten aan gevaren, het water valt echt niet direct stil en wordt voor elke volgende heat steeds slechter bevaarbaar. Dit was de ervaring van diverse deelnemers vorig jaar. Het is spijtig dat de roeicommissaris en de wedstrijdorganisatie deze haar bekende bezwaren kennelijk niet serieus nemen.

Geef een reactie