Gastroeien RV Jason bij RZVG

Een interview in het blad voor alle roeiers ‘Roei’ vermeldt: ‘Op de Reeuwijkse Plassen kun je eindeloze tochten maken, als je wilt achttien kilometer lang. Open water en smalle slootjes wisselen elkaar af, en je leert er heel goed sturen’.

Op 13 september komen n.a.v. dit interview negen roeiers van RV Jason uit Arnhem per auto en OV-/fiets naar de RZVG. Onze werkgroep ‘gastroeien RZVG’ heeft een begeleider/stuur voor deze enthousiaste roeiers benaderd.

Tijdens de koffie met Goudse stroopwafels vertellen we over de geschiedenis van onze vereniging en de historie van de Reeuwijkse Plassen. Onder de gasten is ook de zoon van één van de oprichters van de RZVG en voormalig voorzitter de heer Niemeijer. Hij overhandigt oude foto’s, bierglazen en een zilveren penning van de ‘Wherry-Roeiwedstrijd’, georganiseerd door de RZVG in het oprichtingsjaar 1911. Deze zijn hem door zijn vader nagelaten. Ik vind het bijzonder dit in ontvangst te kunnen nemen en het is fantastisch dat dit weer terug bij ons in Gouda is. Dit is een dag met een ‘gouden randje’!

Na de ontvangst gaan de collegaroeiers uit Arnhem met onze ‘Sloene’ en ‘Dubbele Wiericke’ de roeitocht van 18 kilometers aan. Met het open water, de lage bruggen, de haakse bochten en de smalle slootjes. Het enthousiasme komt ons bij de ‘brug van Antonio’ tegemoet!

(14 september 2022, Ineke Verkaaik-Hogervorst – Voorzitter RZVG)

 

No comments yet.

Geef een antwoord