Sister act tijdens Novembervieren

(9 november 2016, Toine Vergroesen)

Op 6 november j.l. vonden in Amsterdam de Novembervieren plaats, een 4 km lange roeiwedstrijd voor vierpersoonsboten op de Amstel, met bijna 400 ploegen uit heel Nederland. Hierbij hebben de zusjes Henriette (14 jaar) en Annelotte Maitland (12 jaar) een mooie overwinning behaald in de leeftijdscategorie tot en met 14 jaar. Ook Anne-Fleur van de Zee (16 jaar) wist weer een overwinning (in de categorie tot en met 18 jaar) toe te voegen aan haar palmares.

Henriette en Annelotte roeiden samen met Ariella van Leeuwen (13 jaar) en Nina Belger (14 jaar) van roeivereniging Alphen in de gestuurde dubbelvier voor meisjes tot en met 14 jaar. Zij werden goed gestuurd door Islay Wittebol (RV Alphen), van wie je niet kon zien dat het haar eerste optreden op de Amstel was. Na een verbeten gevecht met het direct vóór hen gestarte Amsterdamse RIC, dat feitelijk een thuiswedstrijd roeide, bleek het tijdverschil op de finish zo klein dat beide boten dezelfde tijd kregen toegewezen. Een gedeelde eerste plaats dus. Belangrijker dan de winst was dat deze jonge meisjes met slechts één gezamenlijke training een uitstekende wedstrijd roeiden. De door hen geroeide tijd was in de twee jaar oudere leeftijdscategorie goed geweest voor een plaats in de middenmoot!

Anne-Fleur roeide samen met Fieke Verhaaf (18 jaar, Tromp), Josette Derksen (17 jaar, Amstel) en Anne Klok (17 jaar, Amstel). Perfect gestuurd door Jip Swildens (Hemus) roeiden zij gedegen naar een afgetekende overwinning in de gestuurde dubbelvier voor meisjes tot en met 18 jaar. Daarmee bezorgden ze de jarige Anne Klok een wel zeer toepasselijk cadeau.

 

No comments yet.

Geef een reactie