Roeien in herfst- en winterperiode

(27 oktober 2016, Roeicommissaris)

Het verenigingsseizoen nadert zijn einde, maar dat betekent niet dat we met roeien stoppen. Maar de weersomstandigheden in herfst en winter vragen wel extra aandacht voor veiligheid. Als je onverhoopt te water raakt ligt snelle onderkoeling op de loer.

Daarom hebben we met elkaar een aantal regels afgesproken.
Hoofddoel is te voorkomen dat je in de problemen komt. Respecteer het stoplicht op de vereniging. Draag zodra de temperatuur onder de 10 graden zakt – en in elk geval vanaf 1 november – als recreatieroeier een zwemvest. Kies je vaarroute bewust. Vaar zoveel mogelijk langs de kant, vermijd bij hardere wind grote open plassen (en vaar dan bijvoorbeeld langs hoger wal naar de Kerfwetering (“Kalverstraat”) en weer terug i.p.v. een grote plassenronde te maken). Kleed jezelf goed aan (liefst in lagen en met een waterdicht jack), neem een waterdicht verpakte telefoon mee (het nummer van de vereniging staat in elke boot) en vermeld in de afschrijfboeken het tijdstip waarop je denkt terug te zijn.
Mocht je toch in de problemen komen, bel dan de vereniging. De telefoon zal worden doorgeschakeld naar Michael of diegene die hem vervangt. De Snelle Bok staat altijd gereed om snel hulp te kunnen bieden. Blijf bij voorkeur bij de boot, totdat hulp beschikbaar is.
Tussen 1 november en 1 mei skiffen we niet op de plassen.

No comments yet.

Geef een reactie