Skiff examens voor de jeugd

(10 oktober 2020, Els Rijnierse)

Maar liefst 15 jeugdleden tussen de 10 en 15 jaar gingen dit jaar op voor een van de jeugd skiff examens. Het merendeel daarvan, 11 kinderen, deden voor het eerste examen, omdat ze dit jaar begonnen zijn met roeien.

Twee kanjers haalden nu skiff 1 en skiff 2 in één keer, zij waren vorig jaar al begonnen met roeien, alleen toen net nog niet klaar voor het examen. De grootste kanjer voer in zijn eentje het parcours voor de vaardigheidsproef, 12 kilometer, in maximaal 1 uur en 40 minuten, en keurig binnen de tijd!

Hoewel we de laatste weken goed geoefend hadden en de vaardighedenlijst met alle kinderen doorgenomen en afgestreept was, waren er toch wel wat zenuwen en moest er af en toe iets voor de tweede keer aan de examinatoren getoond worden.

Helaas was alles wat anders dan anders, de ouders mochten niet op het verenigingsterrein komen en ook de traditionele frietjes van Arno en de groepsfoto zaten er niet in dit jaar. Gelukkig is de weg langs de Breevaart publieke weg en konden de ouders op afstand wel meekijken. We zagen de duimen omhoog aan de overkant. Iedereen is geslaagd en kreeg zijn of haar diploma vanuit het ‘mobiele kantoor van Jeanette’, vergezeld van een grote eetbare medaille.

No comments yet.

Geef een reactie