Zeil2daagse kinderen groot succes!

Voor de 1e keer is een zeil2daagse georganiseerd voor jongeren op 25 en 26 september j.l. door het jeugdbestuur. De kinderen mochten zelf kiezen in welke boot ze wilden varen. De keuze was reuze: Optimist, RS Feva, Laser en kielboot.

In de avond was er een heus diner voor de kinderen. Ouders niet gewenst 😉. De oudere kinderen gingen op zaterdagavond een spel spelen op Twaalfmorgen. Dat is altijd reuze spannend, met de kratjes of de verschillende ‘bokken’ in het donker over de plassen varen. Hoogtepunt van zeildagen!

In totaal hebben 45 kinderen meegedaan. Sommigen volgen reeds zeillessen, sommigen stapten in een andere boot om te proeven (normaal optimist, nu RS Feva) en voor weer anderen was het de 1e ervaring met een zeilbootje. Het team instructeurs bestond weer uit enthousiaste meiden en jongens die alle kids meenamen onder hun hoede. Een hele verantwoordelijkheid, maar wat deden ze het goed. Ze brengen altijd een soort rust over op de kinderen. Ze beginnen de dag met uitleg en laten de kinderen zoveel mogelijk zelf doen, meehelpen. Essentieel bij zeilen: zelf voor je boot leren zorgen! Het begin was best spannend om het water op te gaan, maar uiteindelijk hebben alle kids een fantastisch weekend gehad.

Zondagmiddag was het prachtig weer en zijn we met alle kinderen verspreid over 3 kielboten gaan varen. Het geeft de saamhorigheid weer die zo thuis hoort bij deze club. Zie de foto’s voor een impressie. Ook een prachtbeeld met de drone, altijd super om te zien hoe mooi de Reeuwijkse Plassen zijn.

We hopen dat dit leuke initiatief volgend jaar weer gaat plaatsvinden.

(9 oktober 2021, Vivian Habets)

No comments yet.

Geef een antwoord