Snerttocht 2019: je kunt nog inschrijven

(2 september 2019, Roeicommissaris)

Op zaterdag 12 oktober a.s. is weer de jaarlijkse snerttocht.

Ervaren roeiers en roeiers in bezit van het BRO diploma, kunnen meedoen met de snerttocht. BRO-ers kunnen meedoen onder begeleiding van een instructeur of ervaren roeier. Een mooie afsluiting van het seizoen (hoewel we ook daarna natuurlijk kunnen blijven roeien). De tocht voert ons langs mooie plekken in de wijde omgeving van Gouda en Reeuwijk. Bij thuiskomst aan het einde van de dag wacht een heerlijke erwtensoep of pompoensoep.

De snerttocht 2019 voert langs de volgende route: Breevaart -> door Gouda via de Mallegatsluis naar de Waaiersluis en de Hollandse IJssel naar Hekendorp -> van Hekendorp via de Dubbele Wiericke naar de Oude Rijn -> van de Oude Rijn via de Enkele Wiericke over de Prinsendijk en Kippenkade naar de plas ’s-Gravenkoop en vandaar weer naar de vereniging.

We verzamelen om 07:30 uur op de vereniging en verwachten omstreeks 18.00 uur weer in de sociëteit terug te zijn, waar we afsluiten met een fameuze erwtensoep van onze beheerder en voor de vegetariërs onder ons is er originele Reeuwijkse pompoensoep. Tussentijds is er de mogelijkheid te lunchen in Hekendorp bij eetcafé Goejanverwelle, waar we verwachten om 12:30 uur te zijn.
De kosten voor de tocht bedragen € 15,00. In die kosten zijn opgenomen: erwten-/pompoensoep, 2 consumpties bij terugkomst in de sociëteit en overige kosten.
Eettip: zorg zelf voor drinken en eventueel een boterham voor onderweg.
Kleding tip: Let op de weerverwachting met het kiezen van de kleding.

Er is altijd veel belangstelling en het maximum aantal deelnemers is 50 personen. Deelname op volgorde van inschrijving en de bootindeling wordt gedaan door de organisatie. Mochten er al 50 deelnemers zijn dan word je op een wachtlijst geplaatst om de plek in te nemen van eventuele uitvallers.

Op dit moment is er nog voldoende ruimte voor inschrijvers. De tocht zal pas doorgang vinden als er minstens 30 deelnemers zijn aangemeld. Tevens dienen er ook enkele ‘sterke mannen’ onder de deelnemers te zijn in verband met het overdragen van de boten.

De inschrijving is nog open tot 7 oktober.

Wanneer je liever pompoensoep in plaats van de erwtensoep hebt, of een voorkeur voor de bootindeling hebt, kan je dat melden bij je inschrijving.

Organisatie: Lineke van der Burg en Arie Maarten de Bruin
Let op: je kan alleen inschrijven via de website https://www.roeienzeil.nl/vereniging/inschrijven-activiteiten/

Graag tot de 12e oktober!

No comments yet.

Geef een reactie