Tapas met blaren

In de serie wat gaan we dit weekeinde voor leuks doen, wederom een heerlijk idee. De Rotte kunnen we allemaal doen (kosten nul Euro, roeitalent wenselijk maar niet nodig). Dit uitje is een oplossing voor overtollig vakantie budget en gebrek aan vitamine D. Noodzakelijke ingrediënten: 600 Euro’s, google translate, een lotgenoot, een flesje water, twee rollen duct tape en een zeewaardige reddingsboot (hadden wij niet aan gedacht).

Vrijdag vertrokken wij met de maatschappij met de gele stoelen (te laat geboekt en kon niet anders binnen budget) naar Spanje. Met onze benen opgevouwen, tussen de steeds beschonkener Brabanders lekker 2 uur naar adem happen door onze FPP2 maskers.

Op locatie was Raul Gonzalez het toverwoord. De Arno van Valencia en beheerder van ons tijdelijke jacht. Google translate helpt hier enorm. Wij meldden ons bij de werf met superjachten. De goede naam, een mooie vrouw en google zorgden voor voldoende verwarring. Dus op naar de werf vol met hele mooie, snelle en vooral super grote bootjes, nog groter dan onze Centaurs, kratjes en zelfs groter en nog duurder dan de boot van Theo van Catz.  Na 2 km wandelen lag daar onze Jol de Mer uit, ik schat, 1972. Voor de zeilers een hele lange laser zonder zeil maar met uitklap riggers en daar komt ie, uitklap neus; luchtkamer kon je zo inkijken. Hier doet een rolletje duct tape wonderen…

Als een C4 het ding het water ingereden en hop de zee op. 10 km naar het zuiden, even draaien en weer 10 km terug. In de havenmonding nog even een optimistje aangevaren. Doet niemand moeilijk over. Toen de optimisten in meerdere lagen als een soort spekkoek op onze boot gingen liggen bij het aanmeren deden wij daar ook maar niet moeilijk over. Vervolgens de koffie overgeslagen en direct aan de tapas en rosé.

De volgende dag is de eerste Volantis – Vette 8 Challenge gevaren in de vijver van het plaatselijke museum. Op de foto is de tegenstander nog even aan het uitroeien. Als je na dit verslag toch nog denkt: leuk idee, dan is het adres van de roeiclub en Raul beschikbaar.

(15 februari 2022, Ronald den Boogert)

No comments yet.

Geef een reactie