Team Gouda slaat opnieuw toe

(15 oktober 2017, Toine Vergroesen)

Team Gouda heeft zich op 14 oktober j.l. in Hilversum uitstekend gepresenteerd op de eerste lange afstand wedstrijd van het nieuwe seizoen, de Tromp Boat Race, een tijdrace over 5,3 km.

Dit keer was het Lisa Bruijnincx (16 jaar) die de spotlights voor zich opeiste door de skiff wedstrijd voor meisjes in de leeftijd categorie 16 te winnen. Maar ook Annelotte (13 jaar) en Henriëtte (15 jaar) deden het in hetzelfde veld prima met een 9e en 10e plaats in een veld van 25 roeisters!

De overwinning van Lisa was zeer nipt. Na ruim 23 minuten roeien was haar voorsprong op de nummers 2 en 3 maar slechts 0.3 en 1.3 sec. Omdat ze vijf vóór haar gestarte roeisters moest inhalen, ging het sturen niet helemaal optimaal. En vlak voor de finish kroop ze door het oog van de naald, toen een waterplant haar probeerde te tackelen. Maar hé, winnen is winnen. Ook Annelotte en Henriëtte wisten twee tegenstanders in te halen. Gert Veldhuizen (17 jaar) was de vierde deelnemer van Team Gouda. Hij haalde in de skiff voor jongens categorie 18 een 25e plaats in een veld van 40 jongens.

One Response to Team Gouda slaat opnieuw toe

  1. Tjeerd Meij 17/10/2017 at 22:08 #

    Heel goed gedaan! Zag jullie ergometer tijden vanavond: heel netjes.

Geef een reactie