Team Gouda uitstekend van start !

(25 september 2017, Toine Vergroesen)

Het nieuwe roeiseizoen is nog maar een paar weken bezig en Team Gouda doet al van zich spreken.

Op de jeugdwedstrijden op 24 september j.l. bij roeivereniging De Where in Purmerend wisten de Goudse roeiers Dirrik Maitland (11 jaar) en Bente Ouderkerken (13 jaar), gesteund door coach Andre Beerthuizen, met uitstekende prestaties naast individuele medailles (blikken) ook de verenigingsprijs voor Gouda op te eisen.

Alle races waarin werd gestart werden winnend afgesloten en in twee van de drie gevallen was dat in de snelste tijd van de dag. Dirrik was met afstand de snelste in de skiff in zijn leeftijdsklasse. Ook op de ergometer bewees hij de sterkste van de dag te zijn. Twee Blikken! Bente, die pas een paar maanden roeit, versloeg haar directe tegenstander na een super spannende race met slechts 0.1 sec. Goed voor een vijfde totaaltijd. Startend in het jongens veld roeiden ze samen in de dubbeltwee veruit de snelste tijd. Weer een Blik!

Tot veler verrassing resulteerde al dat succes ook nog eens in de prijs voor de beste vereniging. De bijbehorende taart lieten ze zich uitstekend smaken. Al met al een topdag!

No comments yet.

Geef een reactie