Terugblik 40e editie Lingebokaal

Op zaterdag 12 november is er gestreden om de Lingebokaal. Dit spektakel vond plaats nabij Leerdam, aan het begin van de Betuwe.

Bij aankomst viel het grote aantal botenwagens op. We wisten dat er hier vandaag serieus geroeid wordt door ploegen uit heel het land. Het charmante clubhuis van de Roeivereniging Leerdam (200 leden) lag een eindje verderop en was de gehele dag een uitvalsbasis voor hongerige en dorstige roeiers.

Les Animaux en de Vette 8 starten in blok 1. Om 8 uur was het vlot open dus deze heren waren vroeg uit de veren.

Het water onder aan de dijk is strak blauw, de bomen hebben prachtige kleuren en op het water hangt nog de nevel. Het oproeien levert dan ook schitterende beelden op.

In totaal is er door RZVG 8 keer gestart.
Les Animaux won in het HVE+ 4* veld, met een nipte vier seconden voorsprong op de dichtste uitdager! De mannen van de Vette-8 moesten helaas als oudste in hun categorie meedoen en moesten het onder andere afleggen tegen de jonge honden van de nieuw opgerichte ploeg Kamikaase, die vierde werden in hun veld.
De dames 8 van Femmes Fatales wisten één ploeg achter zich te houden in hun veld.
Slipstream, Squadra 2.0 en Feniks eindigden allemaal keurig in het midden van hun D4* veld en Volantis pakte in de vier zelfs een mooie 2e plaats.

(19 november 2022, Vincent Verheggen)

 

No comments yet.

Geef een reactie